Cristina Nichitus Roncea

About Cristina Nichitus Roncea | Photographer


Cristina Nichitus Roncea / «Precum in cer, asa si pe pamant» – Calatorie foto prin lumea ortodoxa romaneasca. Editura Compania, Bucuresti, 2011.
Intr-o vreme când desacralizarea, confuzia şi, mai presus de toate, păcatul sunt atotputernice, fotografiile din acest album au putere reconfortantă. Doamna Cristina Nichituş Roncea a izbutit, prin arta sa, dar, mai ales, prin forţa sufletului, să coboare Cerul pe pământ şi să ne smulgă, fie şi pentru o clipă, din mizeriile cotidianului pentru a ne înălţa într-o lume purificată. Cartea de faţă este, deopotrivă, o sursă de inspiraţie şi o chemare la împărtăşirea unor valori de esenţă divină. Indiferent de opţiunea celui care o va lua în mână – credincios sau ateu – cartea îi va fi de mare folos.
(Acad. Florin Constantiniu)

Casuta lui Closca din Rosia Montana


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...PDF Download PDF

Like this post? Share it!

 • Tweet
 • Facebook

5 Responses to “Casuta lui Closca din Rosia Montana”

 1. [...] se darama, nu se stramuta) September 12th, 2011 VR No Comments » Mai multe fotografii la Cristina Nichitus Roncea Posted in Documentare, Top News Tags: avram iancu, Closca, Crisan, Cristina Nichitus Roncea, [...]

 2. [...] Peter Eckstein-Kovacs September 12th, 2011 VR No Comments » Mai multe fotografii la Cristina Nichitus Roncea Posted in Documentare, Top News Tags: avram iancu, Closca, Crisan, Cristina Nichitus Roncea, [...]

 3. Teodora Popescu says:

  Ce frumos. Este in Carpinis, nu?

 4. Ioan Lungu says:

  Cand privesti aceste imagini, intelegi de ce nu avem palate fortificate sau mai nou scuturi antiracheta peste muntii nostri plini cu aur. Ce sa facem… inca de acum 2000 de ani am avut nebuni, care imbatati de promisiuni desarte au tradat au dat comorile acestui pamant pe degeaba, asta se-ntampla si acum si se va-ntampla in continuare. Cred degeaba se mai trezeste unul ca Closca sau Horia sau Crisan sa fie tras pe roata, ca noi tot nu intelegem ca muntii sunt ai nostri, ca aurul este tot al nostru, ca tara asta este a nostra, a copiilor nostrii. Banuiesc ca acest “somnn” este venit din negura timpurilor cand frumusetile si mireasma acestor locuri era magica, schimbandu-ne astfel, genele de luptatori, in gene de adormiti, poate de intelepti, mai stii… totul este efemer pe lumea asta. Chiar si cei de acum 2000 de ani care au crezut ca vor fi nemuritori lund bogatii de aici… praf in vant au ajuns, nu se stie nici cu cei de acum probabil peste ceva timp, biti stocati prin serverele robotilor de maine.
  Felicitari pentru enigmaticile imagini.

Leave a Reply


 

© Cristina Nichitus Roncea photo-graphy.ro