Cristina Nichitus Roncea

About Cristina Nichitus Roncea | Photographer


Cristina Nichitus Roncea / «Precum in cer, asa si pe pamant» – Calatorie foto prin lumea ortodoxa romaneasca. Editura Compania, Bucuresti, 2011.
Intr-o vreme când desacralizarea, confuzia şi, mai presus de toate, păcatul sunt atotputernice, fotografiile din acest album au putere reconfortantă. Doamna Cristina Nichituş Roncea a izbutit, prin arta sa, dar, mai ales, prin forţa sufletului, să coboare Cerul pe pământ şi să ne smulgă, fie şi pentru o clipă, din mizeriile cotidianului pentru a ne înălţa într-o lume purificată. Cartea de faţă este, deopotrivă, o sursă de inspiraţie şi o chemare la împărtăşirea unor valori de esenţă divină. Indiferent de opţiunea celui care o va lua în mână – credincios sau ateu – cartea îi va fi de mare folos.
(Acad. Florin Constantiniu)

Ep. 1. Noul nostru musafir, un porumbel pasionat de bloguri

Un porumbel, fugarit ieri seara de pisica vecinilor, a ajuns la noi in casa. Dupa o scurta vizionare a fotografiilor de pe pereti si o vizita prin biblioteca, s-a hotarat sa ramana. I s-o fi parut un mediu interesant. Nu stim. Cert e ca s-a simtit imediat in largul lui. Cel mai mult i-a placut laptopul.. Cred ca e un blogger transformat in pasare de o vrajitoare. A ramas toata seara sa studieze una-alta sorbind, din cand in cand, cu nesat, din cana de cafea de pe masa. Habar n-am ce s-a mai intamplat peste noapte. L-am lasat citind..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...PDF Download PDF

Tags: ,

Like this post? Share it!

 • Tweet
 • Facebook

5 Responses to “Ep. 1. Noul nostru musafir, un porumbel pasionat de bloguri”

 1. superbă seria (ca de obicei)…
  pare ceva cu semnificaţii profunde, înalte, adânci, ancestrale…
  frumos!

 2. [...] cristina nichitus roncea travel and documentary photography Skip to content HomeAbout ← Ep. 1. Noul nostru musafir, un porumbel pasionat de bloguri [...]

 3. foarte cu “sentiment” seria!
  ;)

 4. Stef says:

  Intotdeauna mi-au placut fotografiile in contra lumina. Nu oricine are talentul de a folosi lumina cu maiestrie. Chiar daca arta luminii se invata, unora nu le iese oricat ar studia.

  Ultima fotografie din serie e un exemplu perfect de contra-lumina folosita admirabil: silueta porumbelului profilata perfect pe lumina lampii din spate, curba spatarului usor asimetrica si fundalul complet “out-of-focus” se imbina armonios intr-o compozitie probabil simtita pe moment decat studiata pe indelete… Cand spun asta, ma bazez pe spatiul un pic cam mare lasat deasupra capului porumbelului – dar asta se poate corecta cu usurinta (daca nu cumva am interpretat gresit sau nu am descifrat corect intentia artistica a autoarei).

 5. Colonelul says:

  Foarte reusite fotografiile! :)

Leave a Reply


 

© Cristina Nichitus Roncea photo-graphy.ro